} simpLe as Me: er....layaN cte2 lawak jap..

Monday, February 7, 2011

er....layaN cte2 lawak jap..

storY p1
-Pada suatu hari,ada seorang yang buta teknologi namanya Pak Pandir, datang ke Kuala Lumpur. Ia berasal dari sebuah daerah yang sangat terpencil jauh di dalam hutan. Ia datang ke sebuah kedai handphone. “Saya mahu beli handphone yang paling ...baru, mahal dan canggih”, katanya dengan nada sombong. “Ini encik, handphone yang encik inginkan…tapi wang encik cukup ke?”, tanya pemilik kedai tidak yakin.“Ini duit tiga ribu”, jawab Pak Pandir. “Tapi handphonenya tak boleh hidup pun?” marah Pak Pandir. “Oh, encik perlu beli sim card … baru boleh guna”. “Saya beli sim cardnya” jawab Pak Pandir. Tak lama kemudian, urusan mereka pun selesai dan Pak Pandir kembali ke kampungnya.Sesampai di kampung, handphonenya tak boleh digunakan, Pak Pandir rasa marah dan segera pergi ke Kuala Lumpur semula.“Awak tipu saya ya!!!Handphone saya tak boleh buat panggilan!!!!!!!!!!” marah Pak Pandir. “Oooooo……mungkin tak ada signal encik”. “Saya beli signalnya sekali. Kalau jual handphone jangan lupa jual signalnya sekali”


stoRy k2

-S
eorang ahli silap mata mempertunjukkan kebolehannya di sebuah kapal mewah di lautan Caribbean. Penontonnya selalu berganti setiap minggu tetapi dia tetap mengulang-ulangi trik yang sama. Masalahnya adalah: Seekor burung kakak tua yang panda...i berkata-kata milik kapten kapal selalu melihat pertunjukannya setiap minggu dan menjadi tahu penipuan yang dilakukan oleh ahli silap mata .

Suatu malam ketika ahli silap mata membuat pertunjukan, si burung berteriak di tengah-tengah pentas.
“Lihat.. !! Itu bukan topi yg sama !!”
“Dia menyembunyikan bunga-bunga itu di bawah meja !!”
“Hey… semua daun terupnya,daun A !! “
Ahli silap mata amat bengang tapi tidak dapat berbuat apa-apa.
Suatu hari kapal tersebut mengalami kecelakaan dan tenggelam. Si ahli silap mata terapung2 di tengah lautan di atas sebuah papan bersama si burung kakak tua. Mereka saling pandang memandang dgn penuh kebencian tapi tidak mengucapkan satu patah kata pun.Ini berlangsung berhari-hari.Si ahli silap mata pun hairan kenapa si burung tak mahu terbang menyelamatkan diri.Setelah satu minggu, tiba-tiba si burung berkata “OK… saya menyerah!! Di mana kamu sembunyikan kapalnya ??”

storY k3@laz

-
Cikgu saya hormat pada cikgu, tapi kadang kadang saya sukar untuk mengikuti peraturan sekolah dan cikgu, kerana cikgu dan sekolah sangat cerewet. Jadi, saya nak cikgu ambil tahu amaran saya ni.

1. Saya nak pihak sekolah sediakan satu track b
...adminton, sebab saya tak minat bolasepak.

2. Hampir sama, saya nak cikgu lebih adil masa PJPK, saya nak cikgu jangan dok main bola jer, sebab bukan semua students minat bolasepak, macam saya ni..

3. Saya nak cikgu jangan bagi kerja sekolah terlalu banyak, sebab saya tak ada masa nak buat kerja sekolah selama berjam-jam dan korbankan masa terluang saya dengan membuat ulangkaji cikgu yang entah pape..


4. Saya nak pihak sekolah panjangkan masa rehat kepada satu jam, sebab saya tak dapat buat-apa dalam masa yang singkat itu.

5. Saya nak orang gemuk dan tinggi duduk di belakang, sebab kalau orang gemuk dan tinggi didepan saya tak nampak.


6. Saya tak nak cikgu kaitkan politik masa mengajar, sebab saya akan jadi panas, and bila saya panas saya perlukan kipas yang banyak dan itu akan menyusahkan cikgu, kerana cikgu terpaksa mencari kipas untuk saya.


7. Saya nak pihak sekolah mainkan lagu Maher Zain masa perhimpunan, sebab saya nak para pelajar supaya insaf apabila dengar lagu Maher Zain.


8. Saya nak duduk didepan masa perhimpunan, sebab kalau saya duduk dibelakang saya akan diusik oleh pelajar-pelajar yang nakal lagi jahat.


9. Saya nak pak guard pegang kunci motor saya, sebab kunci motor saya selalu hilang apabila berada ditangan saya


10. Saya nak cikgu cakap Bahasa Melayu apabila apabila mengajar Bahasa Inggeris, sebab saya tak faham bahasa Inggeris!!.


2 comments:

Finaz Jaafar said...

SUKA NO 7 N NO 10 TU ! HAHAHA

classmatestaLker said...

7 2 smart!!!
bowink asyik lagu sekoLah jew nyanyi~

Template by:

Free Blog Templates